Jan Šlajer, projektový manager

Tak jsem zase po roce vyrazil na MSV v Brně, letos se zaměřením na průmyslovou automatizaci. Přiznám se, že můj zájem je v oblasti logistiky, takže pokud není součástí Transport a Logistika či spíš v současné době EUROTRANS, pak ostatní mě až zas tak nezajímá. Každopádně letošní část MSV zaměřená na intralogistiku byla opravdu malá a potvrdila, že MSV každoročně upadá. O tom jsem ale psát nechtěl. Jak jsem se dočetl na oficiálním webu MSV, je MSV nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě s účastí více než 1.500 vystavovatelů a 80.000 návštěvníků. Pak mi ale není jasné, kde se toto množství lidí má najíst. Jedete-li na veletrh tohoto rozsahu, pak jistě očekáváte nejen adekvátní veletrh, ale také i zázemí tohoto veletrhu.

V době oběda, tedy v čase mezi 11:00 a 14:00 jsme s kolegou procházeli celé výstaviště, abychom objevili restauraci, ve které bychom se mohli najíst. Bohužel kromě několika málo stánků s klobásou, s ohromnými frontami jsme objevili celkem cca 6 „restaurací“, opět s ohromnými frontami a jídlem na plastovém talíři s plastovými příbory. Pokud je tedy MSV nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě mělo by se vedení BVV zamyslet také nad zázemím veletrhu a způsobem možnosti alespoň rozumným způsobem se najíst. Pokud bych parafrázoval klasika, řekl bych „tento způsob stravování se mi zdá poněkud nešťastný“. BVV mě tedy na MSV velmi zklamalo a další účast budu velmi dobře zvažovat.